Sveti Petar u Šumi - stancija na vrhunskoj lokaciji

prodaja Samostojeća kuća

Sveti Petar u šumi, Sveti Petar u Šumi

  • 853m2

320.000 € 2.411.040 kn

Ostali podaci o nekretnini

  • Cijena 320.000 €
  • Cijena /m2 375,15 €
  • Kat prizemlje
  • Broj soba 30
  • Udaljenost od plaže 3500 m

Opis nekretnine

U srcu Istre, lokaciji koja je nastala na mjestu starog benediktinskog, odnosno pavlinskog, samostana, Svetom Petru u šumi, prodaje se unikatna stancija, smještena daleko od gradske buke, stresa te modernog i užurbanog života koji danas živimo.

Okružen starim šumama i smješten na brežuljkastoj zaravni, Sv. Petar u Šumi, najneobičnije je istarsko naselje. Za razliku od drugih istarskih mjesta i gradova gdje se naselje oblikuje na brdu, u Sv. Petru u Šumi u početku ni oko crkve ni oko samostana nije bilo kuća, sve kako bi se očuvao mir i sabranost benediktinskih redovnika. Supetarci su se oduvijek bavili poljoprivredom te su krčene velike šume po kojima je naselje i dobilo ime, a u današnje vrijeme se stanovnici bave i ruralnim turizmom, pa tako na području ima 25 kuća za odmor.

U jednom od tih prekrasnih zaseoka, smjestila se stancija sa 7 ruševnih kuća povezanih zidom koje sačinjavaju kompleks sa prostranim atrijem u sredini do kojeg se dolazi kroz kamenu voltu, te 3.500 m2 zemljišta. Svaka kuća sastoji se od prizemlja i kata, te je građena istarskim, kvalitetnim kamenom, te vrhunskom starinskom gradnjom koja graniči sa umjetnošću klesanja i obrade kamena, što se može primijetiti na zidovima, voltama, stenicama i balkonima.
Sva potrebna infrastruktura nalazi se nadomak kuća, te ukoliko je potrebno, postoji mogućnost kupnje dodatnog zemljišta.

Ovakva nekretnina idealna je prilika za agroturizam, wellness, manji tematski hotel, kompleks kuća za odmor i slično.

Stancija čeka svoga investitora sa vizijom, koji ju može podignuti na veći nivo, pretvoriti u atrakciju te zadovoljiti sve uvjete koje ona zaslužuje!

 

 

 

 

 

 

Cijenjeni klijenti, razgled nekretnine moguć je isključivo uz potpisani posrednički ugovor koji je temelj za daljnju suradnju, kao i za naplatu provizije, a sve sukladno Zakonu o posredovanju u prometu nekretnina.


Agencija "Elite nekretnine" kao ovlašteni posrednik u prometu nekretninama, za uslugu posredovanja u trenutku sklapanja predugovora ili ugovora:

- o kupnji, naplaćuje posredničku naknadu u iznosu od 3 % + PDV od UGOVORENE KUPOPRODAJNE CIJENE

- o najmu naplaćuje jednu ugovorenu mjesečnu najamninu.

Minimalna agencijska provizija iznosi 1.000€ +PDV, za sve iznose manje od 40.000€, u kunskoj protuvrijednosti.

Kontaktirajte nas

Pošaljite upit