PAZIN-zemljište turističke namjene samo u ponudi naše agencije!

prodaja Građevinsko turističko

Pazin - Okolica, Lindar

  • 6143m2

430.000 € 3.239.835 kn

Ostali podaci o nekretnini

  • Cijena 430.000 €
  • Cijena /m2 70 €

Osnovna infrastruktura

  • Gradski vodovod

Opis nekretnine

ISTRA, PAZIN- Atraktivno zemljište turističke namjene samo u ponudi naše agencije!

Tri kilometra jugoistočno od Pazina, na strateškoj poziciji na vrhu brijega smjestio se Lindar. Spominje se od 1283. kada je porečki biskup Bonifacije predao Pazinskoj knežiji na upravljanje mlin pod Lindarom. Vidljivi su još ostaci dviju polukružnih kula i zidina iz srednjeg vijeka. S lindarskog su vidikovca branitelji promatrali mnoge burne događaje koji su se odvijali u dolini ispod njih. Dok se sa sjeveroistoka cestom kroz dolinu Pazinčice približavamo Pazinu, ugledat ćemo ispred sebe na vrhu brijega kako iz guste šume proviruje lindarski zvonik kao da nas promatra. Takav je istaknuti stražarski položaj zasigurno jedan od glavnih razloga postanka Lindara, nekada jakim zidinama i kulama opasane utvrde koja je čuvala prilaz Pazinskom kaštelu, od kojeg je udaljena tek 2,5 kilometra. Zbog istog razloga proučavatelji starina tvrde da je na istom mjestu moralo postojati i prapovijesno naselje, ali do dana današnjeg nisu pronašli čvrste materijalne dokaze, osim fragmenta keramike i ulomka nekog željeznog predmeta na susjednom vrhu na kojemu se danas nalazi lindarsko groblje.

 

U naselju Lindar, nedaleko od središta Pazina, smješteno je ovo građevinsko zemljište ukupne površine 6143 m² a cijena mu je 70€ /m2. Nalazi se u zoni T1,T2,T3 što znači da ima mogućnost gradnje turističkog naselja (hotela,villa za odmor), te pratećih sadržaja trgovačke, uslužne, ugostiteljske, sportsko - rekreacijske namjene. Dopušteni broj etaža građevine je Po+P+1+Pk (jedna podzemna + tri nadzemne etaže). Postoji mogućnost kupnje i dodatne parcele od 10 804 m2.

 

DIREKTAN KONTAKT S AGENTOM:

Agent: Nikola B. Mob: 095 377 5581 E-mail: [email protected]

 

Agencijska provizija naplaćuje se u skladu s Općim uvjetima poslovanja koji su dostupni na stranici www.elite-nekretnine.hr/opci-uvjeti-poslovanja.

 

 

Kontaktirajte nas

Pošaljite upit

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn