PAZIN- Prostrano zemljište turističke namjene, prilika za investitore!

prodaja Građevinsko turističko

Pazin - Okolica, Lindar

  • 10804m2

750.000 € 5.650.875 kn

Ostali podaci o nekretnini

  • Cijena 750.000 €
  • Cijena /m2 69,42 €

Osnovna infrastruktura

  • Gradski vodovod

Opis nekretnine

ISTRA,PAZIN- Prostrano zemljište turističke namjene, idealna prilika za investitore!

Grad duge i bogate tradicije - Pazin - smjestio se u samo srce istarskoga poluotoka, tek tridesetak kilometara udaljen od poznatih turističkih centara. Pazin se prvi puta spominje 983. godine u dokumentu kojim car Oton potvrđuje darivanje utvrde Castrum Pisinum porečkim biskupima. U ovome se gradu život podjednakim intenzitetom odvija zimi i ljeti, a ovamo se svakog prvog utorka u mjesecu slije prava rijeka znatiželjnika iz čitave Istre posjećujući tradicionalni pazinski samanj. Najstariji predio naselja nastanjen je već u pretpovijesti, a Lindar se prvi put spominje 1283. kada je porečki biskup Bonifacije Pazinu predao neki mlin pod Lindarom. Tijekom kasnijih razdoblja na tom je mjestu podignuta utvrda kojoj se dijelovi zidina i kula još uvijek naziru.

Mjesto je to koje krasi najveća i najbolje sačuvana srednjovjekovna utvrda u Istri - Pazinski kaštel - koji se smjestio na liticu ponad Pazinske jame, jedistveno djelo prirodnih sila čijim kanjonom teče rijeka ponornica Pazinčica. Da Pazinska jama nikoga ne ostavlja ravnodušnim, svjedoči i činjenica da nju, baš kao i Pazinski kaštel, pronalazimo u radovima brojnih putopisaca, a mnogima je, poput Dantea, Julesa Vernea i Vladimira Nazora, donijela inspiracija u pisanje poznatih književnih djela.


Upravo nedaleko od Pazina, u mjestu Lindar, smjestilo se ovo prostrano građevinsko zemljište. Prostornim planom općine Pazin nekretnina je klasificirana kao zemljište ugostiteljsko turističke namjene T1 - hoteli, T2 - turističko naselje, T3- kamp. Na zemljištu je dozvoljena izgradnja ugostiteljsko turističkog naselja odnosno hotela, sa svom pratećom infrastrukturom potrebnom za vrhunski turizam, garaže, restoran, bazeni, dvorane za fitnes i relaksaciju, kao i drugi potrebni sadržaji (vile, kuće za odmor). Riječ je o zemljištu površine 10 804 m2, ukupne cijene po 70€ / m2, a postoji mogućnost kupnje i parcele od 6143 m2. Objekti mogu imati jednu podzemnu, dvije nadzemne etaže i potkrovlje. Prilaz je s asfaltirane ceste, a sva potrebna infrastruktura je odmah uz cestu, uključujući i kanalizaciju.


DIREKTAN KONTAKT S AGENTOM:

Agent: Nikola B. Mob: 095 377 5581 E-mail: [email protected]

Agencijska provizija naplaćuje se u skladu s Općim uvjetima poslovanja koji su dostupni na stranici www.elite-nekretnine.hr/opci-uvjeti-poslovanja.

 

 

Kontaktirajte nas

Pošaljite upit

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn