Grožnjan - imanje!

prodaja Zemljište - ostalo

Grožnjan, Grožnjan

  • 114440m2

1.250.000 € 9.418.125 kn

Ostali podaci o nekretnini

  • Cijena 1.250.000 €
  • Cijena /m2 10,92 €

Opis nekretnine

GROŽNJAN - IMANJE ZA OBNOVU S TURISTIČKOM I STAMBENOM ZONOM!!
Grožnjan je mali istarski gradić velikog kulturnog značaja, ne samo na hrvatskoj nego i na međunarodnoj razini, živi vrlo intenzivno svoje ljetne mjesece. Svake godine početkom svibnja, grožnjanske uličice i trgovi doživljavaju metamorfozu i pretvaraju se u pravu umjetničku košnicu: otvaraju se ljetne muzičke akademije za mlade, likovne, plesne i dramske radionice, radionice mirovnog aktivizma pod vodstvom poznatih stručnjaka i pedagoga te zvučnih imena s područja glazbe, likovne i dramske umjetnosti. I sam je poznat po svojoj politici očuvanja okoliša i tipične i tradicijske istarske baštine.

Na udaljenosti od 4 km od Grožnjana u jednom od njegovih pripadajućih sela, u ponudi je imanje od više od 11 ha ukupne veličine. Imanje je izolirano od urbanih područja, ali samo nekoliko minuta udaljeno od glavne prometnice, važnih sadržaja i turističkih ponuda i kao takvo nudi mnoštvo jedinstvenih i zanimljivih razvojnih mogućnosti.
Brda, šume, poljoprivredna zemljišta, vinogradi i maslinici koji okružuju selo lako se mogu postati savršeno skrovište za one koji to žele opustiti se u potpunoj privatnosti i uživati u prirodi.
Bogat sastav tla idealan je za rastuća endemska vegetacija, poput voća, povrće i tipično ukrasno bilje.
Šume su dom velikom broju životinja kao što su jeleni, divlje svinje i fazani, i kao takvi osiguravaju bogatu sezonu kretanja.

Kompleks se sastoji od pet zona :
A. poljoprivredna - 97550 m2 šume i oranice s obradivim tlom za autohtone kulture
B. građevinsko zemljište - 11 500 m2 namijenjeno gradnji turističkog objekta ili turističkog punkta
C. Stambena zona - 5 390 m2 s postojećih 5 kuća i pripadajućih okućnica
D. kamena kuća na parceli od 2 150 m2 s pogledom prema šumskom krajoliku odnosno pripadajućem kanjonu od 45 000 m2 kao moguća izdvojena cjelina
E. poljoprivredne i šumske zone

Čineći srce sela, ovdje je postojećih 5 tipičnih kamenih kuća spremnih za obnovu. Zbir kuća je otprilike 840 četvornih metara. Njegov seoski izgled može se očuvati gradnjom arhetipskim stanovima ili uvođenjem suvremenih
dizajnerska zgrada ili vila. Infrastruktura je unutar sklopa i dostupna za svaku jedinicu zasebno. Svaka od postojećih
kuća ima pogled na beskrajno zelenilo koje cijelo imanje okružuje sa svih strana te rijeku Mirnu.

Budući da se selo u potpunosti sastoji od starih kamenih kuća i zato što je okruženo prostranim šumama i livadama te oranicama, ispunjava uvjete za financiranje ruralnog razvoja od strane Europske unije.

 

 

 

Cijenjeni klijenti, razgled nekretnine moguć je isključivo uz potpisani posrednički ugovor koji je temelj za daljnju suradnju, kao i za naplatu provizije, a sve sukladno Zakonu o posredovanju u prometu nekretnina.


Agencija "Elite nekretnine" kao ovlašteni posrednik u prometu nekretninama, za uslugu posredovanja u trenutku sklapanja predugovora ili ugovora:

  • o kupnji, naplaćuje posredničku naknadu u iznosu od 3 % + PDV od UGOVORENE KUPOPRODAJNE CIJENE
  • o najmu naplaćuje jednu ugovorenu mjesečnu najamninu.

Minimalna agencijska provizija iznosi 1.000€ +PDV, za sve iznose manje od 40.000€, u kunskoj protuvrijednosti.

Kontaktirajte nas

Pošaljite upit

Fiksni tečaj konverzije: 1 EUR = 7.53450 kn